ADANA SANAYİSİNİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK MÜHENDİSLER BURADA YETİŞECEK

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, yapay zekanın artık her alanda olduğunu gibi "Adana sanayisinin yapay zekayı kullanan sistemler geliştirimeli

Adana sanayisinin ihtiyacını karşılayacak mühendisler burada yetişecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi yaklaşırken, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), özellikle yapay zeka ve bilişim alanındaki yeni ve mevcut bölümleriyle dikkat çekiyor. Üniversite, sanayinin ve dijitalleşen dünyanın ihtiyaçlarını karşılayacak kalifiye mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.

Adana ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, üniversitenin dijitalleşme alanındaki öncü rolünü vurguladı. Sözen, "Dijitalleşme alanında üniversitemiz kendisini göstermeye başladı. Ön lisans alanında 6 bölümümüz, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde 6 bölüme sahibiz. Yüksek Lisans programıyla beraber çevrimi tamamlamış oluyoruz. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans olarak Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ön plana çıkmaya başladı," ifadelerini kullandı.

İlk Kez Öğrenci Alacak Bölümler

Rektör Sözen, birçok yeni bölüme bu sene ilk kez öğrenci alacaklarını belirtti. Buna göre:

  • Ön Lisans Programları: Yapay Zeka Operatörlüğü ve Kurumsal İletişim Uzmanlığı.

  • Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bölümleri: Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veri Bilimi ve Analitiği, Bilgisayar Bilgi Güvenliği, Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri.

Rektör Sözen, bu bölümlerle üniversitenin uzmanlaşmış bir eğitim kurumu haline geldiğini vurguladı.

"Sanayinin İhtiyaçlarını Karşılayacak Mühendisler Geliştireceğiz"

Yapay zekanın hayatın her alanına nüfuz ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sözen, "Yapay zekanın girmediği alan yok. Özellikle Adana sanayisinin yapay zekayı kullanan sistemler geliştirmesi gerekiyor. Sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak mühendisler geliştireceğiz. Bu bölümler, Adana ve Çukurova bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır," dedi. Sözen, yapay zekanın temel unsuru olan verinin önemine değinerek, "Bilgisayarlar doğru veriyle eğitilirse daha doğru sonuçlar veriyor. Bunu destekleyecek Veri Bilimi ve Analitiği ile Bilgisayar Bilgi Güvenliği gibi 2 bölümümüz var," şeklinde konuştu.

Üniversitenin en yüksek puanla öğrenci alan bölümünün Yapay Zeka Mühendisliği olduğunu belirten Sözen, "Adanalı gençler gerçekten bu bölümü severek tercih ediyorlar. Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesindeki 6 bölümümüz tamamen dolu. Verilen kontenjanları biraz aşıyoruz," bilgisini paylaştı.

TEKNOFEST Başarıları ve Disiplinlerarası Çalışma

Rektör Sözen, TEKNOFEST yarışmalarının üniversite gençleri üzerindeki olumlu etkisine de değindi. Üniversite bünyesindeki 56 takımın TEKNOFEST'e başvurularının olduğunu belirten Sözen, "TEKNOFEST, öğrencilerimizin çok disiplinli çalışmalara sevk ediyor. Şu anda elektrikli araç üretimi için çalışan arkadaşlarımız var. Burada yapay zeka olmazsa olmaz. Onun yanı sıra otomotiv bilgisi de gerekiyor. Bütün bölümlerdeki arkadaşlarımızı eşleştiriyoruz ve daha farklı ürünler ortaya çıkıyor. Bu sayede birçok yarışmada Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin öğrencileri bizleri gururla temsil ediyor," şeklinde konuştu.

Rektör Sözen, önümüzdeki haftalarda düzenlenecek Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tercih günlerine tüm adayları davet etti.

UHA Haber Merkezi - REMZİ YILDIRIM

EKONOMİ